NATURALNE
PRZECIERY OWOCOWE
I NADZIENIA CUKIERNICZE
Przeciery owocowe
Jabłko
Borówka
Gruszka
Czerwona porzeczka
Wiśnia
Truskawka
Wytwarzane przez nas półprodukty idealnie nadają się dla przemysłu z branży piekarniczej, cukierniczej i gastronomicznej (hotele i restauracje).
Produkty dostępne są w opakowaniach: baginbox (3 L, 10 L, 20 L), wiaderka o pojemności 1kg, 5kg, 10kg; beczki oraz kontenery aseptyczne.
Świadczymy usługi:
- rozlew syropów, koncentratów w wiaderka i beczki;
- przcieranie surowca dostarczanego przez klienta także EKO;
Dostępne smaki:
- Jabłko (pojedyńczy i zagęszczony)
- Jabłko + wit. C
- Jabłko + cukier
- Gruszka
- Wiśnia (pojedynczy i zagęszczony)
- Aronia
- Borówka amerykańska
- Czarna porzeczka
- Czerwona porzeczka
- Malina
- Truskawka
- Produkty EKO
Termostabilne wkłady piekarnicze
Wiśnie w żelu
Wiśnie w żelu to półprodukt powstały przez gotowanie wiśni z dodatkiem cukru, skrobi oraz substancji aromatyzujących oraz konserwujących. Produkt zawiera starannie wyselekcjonowane najlepszej jakości świeże lub mrożone owoce wiśni w gęstym, a zarazem delikatnym, owocowym żelu. Zawiera dużą ilość owoców – do 50- 60%.
Prażone jabłko
Jabłko prażone otrzymujemy przez gotowanie świeżych jabłek, pokrojonych w kostkę, z dodatkiem cukru lub bez skrobi, kwasów spożywczych, substancji aromatyzujących i konserwujących. Do stworzenia produktu użyto wyłącznie dojrzałych i soczystych owoców.
Marmolada wieloowocowa
Marmolada jest produktem słodzonym, zagęszczonym o konsystencji twardej, lub smarownej. Dzięki zastosowaniu starannie dobranej mieszanki naturalnych i wysokiej jakości składników uzyskujemy produkt o wyjątkowym smaku i barwie ciemno czerwonej do bordowej. Mix soczystych polskich owoców zawarty w pozbawionej sztucznych barwników marmoladzie idealnie nadaje się do ciast, pączek, drożdżówek, jako półprodukt cukierniczy oraz do bezpośredniego spożycia. Ekstrakt 60-65%.
Opakowania typu „wiaderko”
Wiśnie w żelu
6kg / 10kg
Prażone jabłko
6kg / 11kg
Marmolada wieloowocowa
7kg / 13kg